zaterdag 20 maart 2010

Klaar voor de start ?????

Terwijl ik nog druk bezig ben met de lay-out toch alvast m'n eerste berichtje. Zal ik eerlijk zijn? De motivatie moet nog groeien. Naast werk en een druk sociaal leven (gezin, vrienden, sport, sportende kinderen, vrijwilligerswerk, mantelzorg) ben ik altijd blij als ik een vrij moment voor mezelf heb. Ik zal moeten leren dat 23 dingen deze vrije momenten zal gaan vullen. Dat betekent dat ik vooroordelen opzij zal zetten en blanco ga starten.

Toen ik thuis vertelde over 23 dingen, reageerden mijn pubers van 15 en bijna 18 een beetje lacherig. Vooral twitteren (wat ze dus overigens zelf nog nooit hebben gedaan!) leverde behoorlijk scepsis op. Tot ik Last.fm noemde als onderdeel van 23 dingen, plotseling was de belangstelling van de oudste gewekt. Deze website gebruikt hij al heel lang
Het eerste winstpuntje is geboekt: nieuwe gesprekstof met mijn puber!!
Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen in de komende 3 maanden.

7 opmerkingen:

 1. De cursus dient ook wel als empowerment voor mama's. Eindelijk mee kunnen praten met je kids. Lekker toch. Sla ze om de oren met termen en ideeƫn en gebruik ze vooral als klankbord en vraagbaak. Laat ze eens tonen wat zij op internet doen en leuk vinden. Want als Last.fm al jaren een dagelijkse bezigheid is, heb je toch even niet op zitten letten.. ;-)
  Veel plezier met 23dingen en geef het op tijd aan bij je begeleiders als je in de knoei komt met je tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He zwettertje,

  je kunt juist ook bloggen of twitteren over al jouw hobby's, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Het leven van een drukbezet mens. Juist het delen van die ervaring, nu op het net kan ook voor mensen om je heen, dichtbij of veraf een bron van inspiratie zijn. En ja, dan is het ook leuk als je er nog iets mee kant doen richting je werk. Neem je ervaring mee, je pikt vast heel veel dingen op juist in dat drukke sociale leven waarvan je soms misschien helemaal niet realiseert dat wij daar als bibliotheek ook iets mee kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Zwettertje,
  Ik heb aardig wat uurtjes zitten discussiƫren met mijn (bijna ex)puber over de zin en onzin van web 2.0. Leuk die verschillende meningen.
  Bel me vanaf de eerste of kom langs op de tweede. Gespreksstof genoeg denk ik.
  Voldoende tijd en veel plezier gewenst de komende weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Zwettertje,
  Ik ben dan wel uit de pubers, maar hun reacties zitten mij nog vers in het geheugen.
  Uitleg over het gebruik van de computer heb ik grotendeels van zoonlief geleerd. Nu zit hij te schudden met het hoofd als ik over de zojuist gestarte cursus vertel. Hij moet er een beetje om lachen."wat moet dat oude mens nu nog hiermee!!!" Zie je het voor je?
  Ik zal hem.... Veel succes,
  Stekelroosje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu jullie zo leuk reageren, kunnen jullie me misschien helpen. Het lukt me niet om erg veel interessants te doen met de tekst en foto in de kop van m'n blog. Hoe krijg ik de foto over de gehele breedte en de blogtitel op een andere plek? En ik zie dat ik als volger nog een standaardafbeelding heb. Hoe krijg ik daar een leuk plaatje in? Het zal wel heel basaal zijn, maar de veelbesproken pubers konden mij hier niet bij helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He Zwettertje,
  het plaatje dat je krijgt wanneer je volgt kun je instellen bij profiel bewerken - afbeelding invoegen.
  De foto bovenaan je blog is een iets ander verhaal. Het is mij niet gelukt deze zonder fotoshop op het goede formaat te krijgen, maar wie weet komen er nog tips van collega's binnen?
  De lay-out van je blog is best wel beperkt.
  Ik ben benieuwd hoe jij over 3 maanden denkt over web 2.0!

  BeantwoordenVerwijderen