maandag 29 maart 2010

RSS Feeds

Ik heb deze week veel geprobeerd met RSS feeds en inmiddels heb ik in Google Reader een aardig aantal abonnementen opgebouwd, allemaal netjes geordend in mappen. Deels komen deze "RSSen" overeen met m'n favorieten, maar zeker sites waar veel gebeurt zijn beter te volgen via de feeds. Ik knutsel ook nog steeds aan m'n iGoogle-pagina, de lay-out verandert regelmatig en zo leer ik verder.
In mijn omgeving merk ik dat de term RSS feeds veel vraagtekens oproept. Men kent ze niet, of heeft geen idee wanneer ze te gebruiken, dus hoe wij ze als bibliotheek kunnen inzetten is voor mij lastig te bedenken.

5 opmerkingen:

 1. Juist als de term RSS veel vraagtekens oproept is het misschien een idee om bibliotheekgebruikers op het gebruik en gemak ervan te wijzen? De Centrale Medische Bibliotheek van Groningen heeft bijvoorbeeld het Netvibes Universum gemaakt om klanten te laten zien hie ze met behulp van hun persoonlijke selectie informatiebronnen kunnen beheren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Zwettertje,
  Mijn iGoogle-pagina is ook één voortdurende verbouwing.Weet soms zelf ook niet wat ik wil.
  dat maakt het niet makkelijker.
  Wat heb je met de foto bovenaan gedaan? Helemaal bewerkt? ziet eruit alsof het glas is. Erg leuk!
  Stekelroosje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heg je de feed van Kennemerwaard al gevonden? Die was tot voor de eerste 23 dingen cursus onvindbaar, maar dankzij deze geweldige cursus moet hij nu goed te vinden zijn!!
  Is wel leuk he? Om je pagina steeds leuker te maken... tis nooit klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé Stekelroosje, een deel van die mooie foto dank ik aan m'n zoon.
  Hij heeft paint voor me geinstalleerd en samen hebben we de grutto opgeleukt! Als ik het nu weer opnieuw zou moeten doen, weet ik niet of ik het zonder hulp zou kunnen. Maar de afbeelding is inderdaad geslaagd moet ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Classy Poof, de feed van 23 dingen Kennemerwaard levert me problemen op. Ik heb al met een aantal collega's gekeken en het lukt me nog steeds niet. Misschien heb jij de verlossende tip ;-)

  BeantwoordenVerwijderen