zondag 23 mei 2010

Ding 16: You Tube

Als kattenliefhebber en als bibliothecaris vond ik het boek over de bibliotheekkat Dewey geweldig. Op You Tube zijn veel filmpjes over deze kat geplaatst. Ik heb het filmpje dat het meest bekeken is, in m'n blog geplaatst. Dewey zorgde wel voor een stijging van het aantal leden, dus misschien...... ;-).

Maar even zonder gekheid. You Tube biedt een schat aan mogelijkheden. De site bevat veel goed materiaal, dat de bibliotheek kan gebruiken, maar ook zelf films maken van activiteiten en op de website plaatsen behoort tot de mogelijkheden. En zoals Stekelroosje al in haar blog meldde, laten we het grote scherm in de hal van Heerhugowaard gebruiken om bezoekers visueel te prikkelen. Het is jammer dat op dit scherm alleen maar statische informatie getoond wordt. Bij Ding 15 (Podcasts) zei ik al dat ik nieuwsgierig was naar You Tube. Nu ik er meer van gezien heb, is mijn nieuwgierigheid zeker geprikkeld en ik denk dat dit een Ding is dat na afronding van de cursus één van mijn favorieten zal blijven.

3 opmerkingen:

  1. Jij bent niet de enige 23-dinger die verzot is op katten. Ook bij Dingetjes en bij Blogkoraal zijn katten favoriet. Leuk dat je die YouTube filmpjes zo apprecieert. Zelf ben ik niet zo'n You-Tube mens, alhoewel ook ik sommige filmpjes erg kan waarderen. Vandaag schrok ik van het filmpje op het blog van Stekelroosje. Aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga het filmpje van Stekelroosje morgen meteen bekijken! Trouwens de bibliothecaresse in het Dewey-filmpje is wel een "echte" toch? Alle vooroordelen zijn meteen weer bevestigd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op youtube kun je uren bezig zijn, van het ene filmpje naar het andere.. dat heb ik vooral met muziekvideo's. Altijd weer leuke suggesties van nieuwe clips of artiesten, het enige nadeel is dat je ook veel tegenkomt dat je eigenlijk niet zocht en niet wilde tegenkomen (bijvoorbeeld 4 mensen in een auto die een liedje aan het zingen zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen