maandag 31 mei 2010

Ding 18

In tegenstelling tot een hoop collega's heb ik niet de behoefte om mijn boektitels te ordenen. Ik lees en lees en lees, maar een heel beperkt aantal boeken blijft me bij. Een paar van die titels heb ik in Librarything gezet om te zien hoe e.e.a. werkt. De behoefte om hierin verder te gaan heb ik niet. Een aantal medebloggers hebben ook Dizzie bekeken. Vanwege tijdgebrek waag ik me daar nu niet aan, maar ik ben wel van plan om Dizzie eens te vergelijken met Librarything.
Ik begrijp wel, dat Librarything handig kan zijn om, via de website van de bibliotheek, als instrument te gebruiken om gebruikers te attenderen en te verleiden, maar dat kan natuurlijk ook via Bicat. Zo zag ik op de webcatalogus van de Bieb voor de Zaanstreek  dat gebruikers recencies en tags kunnen toevoegen. Ik ben dus heel benieuwd, of hierin voor Kennemerwaard al keuzes in zijn gemaakt.

3 opmerkingen:

 1. In antwoord op je vraag "hoe van woorden in je tekst een link te maken zonder de www"
  Als eerste heb ik bij 'Instellingen' helemaal onderaan de bijgewerkte editor aangeklikt.(was oude editor)Dan krijg je een ander 'nieuwere' uitvoering van je berichtveld.
  In jouw tekst zou Bieb van de Zaanstreek dan de link kunnen worden.Je arceert Bieb van de Zaanstreek > klikt op koppeling (bovenaan)> er opent een nieuw veld > plak de www van de bieb van de Zaanstreek erin > oké!! Nu is Bieb van de Zaanstreek in je tekst de link.
  Als dit niet duidelijk is dan leg ik je het aan de hand van dit nog eens uit. SUCCES

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel! Het is helemaal gelukt. Weer een beetje wijzer geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie dat Zaandam gebruik maakt van C-Wise (opvolger van BICAT). Omdat wij BICAT gebruiken via ProBiblio is dat in Kennemerwaard helaas nog niet mogelijk (ook nog niet voor veel andere bibliotheken in noord & zuid holland). Het is wel de bedoeling dat C Wise ook voor Kennemerwaard beschikbaar komt.

  BeantwoordenVerwijderen