woensdag 9 juni 2010

Ding 20: Last fm

Zoals ik al in een eerdere blogpost opmerkte is muziek niet zo m'n ding, Natuurlijk, ik hou zeker wel van muziek, maar net als Stekelroosje vind ik het al prima als de radio aanstaat. Ik luister dan van alles en pik meteen het journaal en ander informatie mee. Een echte muziekstijl hang ik dus niet aan. Wel is het zo, dat ik de muziek van mijn zoon (rock) meer kan waarderen dan die van mijn dochter (r&b), dus een beetje onderscheid maak ik toch wel ;-).
Maar al met al vind ik het dus lastig om me in last.fm te verdiepen. Laatst heb ik Spotify gedownload en daar kan ik goed mee overweg, dus privé houd ik het daarbij.
Tsja en dan de bibliotheek en last.fm., lastig. Ik denk dat het onvermijdelijk is, dat we overgaan op downloaden en digitaal luisteren van muziek en dat dit ten koste gaat van de uitleen van cd's. Dus op zich is het mooi om sites als last.fm beschikbaar te stellen, maar met dit ding verwacht ik niet dat je mensen de bieb binnenhaalt, integendeel.

3 opmerkingen:

 1. he, maar dan ben je al verder dan de meeste. Spotify is heel erg nieuw, nog maar net gelanceerd in Nederland. En heb je dan een gratis account of heb je een abonnement?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu heb ik nog het gratis account, maar in de toekomst denk ik dat het heel aantrekkelijk is om voor 4,99 of 9,99 (afhankelijk van je wensen) een abonnement te nemen.
  Classy poof was ook al heel enthousiast, want toen zij een account aanmaakte bij Spotify, werd meteen haar muziek vanuit iTunes geimporteerd. Dat maakt het gebruik van dit nieuwe "ding" wel heel aantrekkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is alleen jammer dat je je muziek die vanuit je itunes wordt geimporteerd niet overal online kunt beluisteren, maar misschien heeft dat wel met rechten te maken..

  BeantwoordenVerwijderen