woensdag 16 juni 2010

Ding 23: Evaluatie

23 Dingen zit in m'n systeem. Of ik nu aan het onderzoeken was, aan het bloggen, of dat ik aanhikte tegen een onderdeel, 23 Dingen houdt je ontegenzeggelijk bezig.
23 Dingen zet je aan het denken en ik heb ontdekt hoe weinig ik eigenlijk weet van web 2.0. Een aantal toepassingen gebruikte ik al, zoals Hyves en msn, maar van de meeste dingen wist ik alleen van het bestaan af.
Het leukste vond ik Spotify, Youtube en Library Thing. Twitter vond ik het meest vervelende ding, alhoewel ik wel begrijp dat het voor de organisatie een manier is om snel te communiceren met klanten en collega's. De meest nuttige (en meest concrete toepassingen) vond ik Google-docs, Wiki's en RSS-feeds. Tenslotte vond ik het bloggen zelf heel erg leuk om te doen. Van schrijven houd ik wel.

Met Erna ben ik het eens, als ze zich afvraagt, of onze generatie ooit zo bedreven zal worden in web 2.0 toepassingen als de generatie die hiermee opgroeit. Ik ben bang dat we deze achterstand niet meer inlopen. We zijn van goede wil, maar als we een slag willen slaan, moeten we niet volgen, maar vooruit lopen. We moeten m.i. kiezen welke web 2.0 toepassingen we als organisatie willen gebruiken, vervolgens deze toepassingen goed uitwerken en bijhouden. En hopen dat we een aantal jonge collega's krijgen, voor wie dit alles gesneden koek is. Dat zou goed voor de organisatie zijn.

5 opmerkingen:

 1. He, maar dit is voor jou nu toch ook gesneden koek geworden? en is leeftijd dan belangrijk?
  Gefeliciteerd!! Je hebt het gehaald, een schouderklopje heb je wel verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn nog vele mensen die niet weten hoe ze met 2.0 om moeten gaan. Daar zou de bibliotheek een rol in kunnen spelen door hen daarin te scholen en bij te staan. Mediawijsheid dus. Wellicht aardig is de presentatie van Helen Blowers over de vijf belangrijke trends in de media. Vanaf dia 32 heeft ze het over de digitale kloof. Daar zitten heel wat interessante uitspraken bij.

  En verder natuurlijk gefeliciteerd met het halen van de 23dingen-eindstreep.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen dat 23 dingen in je systeem zitten. Ik denk dat dit erg belangrijk is voor alle medewerkers van de bibliotheek die op de toekomst zijn gericht en hoop dan ook van harte het je systeem niet meer verlaat!
  Dat betekent dat we er met z'n allen mee aan de slag gaan (& moeten & blijven), jong of oud, mia of specialist, maakt niet uit.
  Maar voor nu: gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig gedaan, ik heb jouw blogs steeds gelezen. Ze zijn vaak heel 'passend bij jou' No nonsense, doe maar gewoon en verwacht ook weer niet te veel. Maar dat laatste gaat niet helemaal op. Je kunt meer dan je misschien van je zelf zou verwachten.
  Gefeliciteerd, het certificaat komt je toe. En in de praktijk doorgaan? Vast wel, want je bent al na het 23e ding doorgegaan met jouw blog. Leuk, blijven doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Annemarie,

  Van Harte Gefeliciteerd met het behalen van je 23 Dingen Certificaat!
  Ik heb met plezier je blogs gelezen en tussen de bedrijven door hebben we elkaar mondeling feedback gegeven, nu nog ff digitaal.
  Leuk dat je door blijft bloggen.

  Groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen